woensdag 10 februari 2010

Godenlastering door raadslid Christen Unie/ SGP

Wat een schijnheilig gedoe van de Naaldwijkse Christen Unie/SGP raadsfractie.
Een speciaal in het leven geroepen straatnamencommissie heeft twaalf van de 21 nieuwe straten voor de nieuwe Naaldwijkse wijk Hoogland vernoemd naar Romeinse goden.
Dit idee vind geen bijval van de fractie. Raadslid Arie van Heteren laat weten: "Dit stelletje oude Romeinse goden en godinnen maakte onderdeel uit van een puur heidense wereld."
Zo liggen de namen Mellona (godin van de bijen), Pales (herders en kudden), Ceres (akkerbouw/ graan) en Diana (jacht) op stapel om op een blauw bordje geplakt te worden.
Ikzelf vind het bijzonder poëtische namen die niet zouden misstaan op een valentijnskaart.
Waarom is mijnheer van Heteren eigenlijk nooit verhuisd? Waarom heeft deze enge man nooit het verband gezien met zijn eigen woonplaats. Hij woont immers in Monster. Dit is ook niet bepaald een vriendelijke naam en roept alleen maar negatieve beelden bij mij op.
We gaan vast nog veel horen van deze goden vrezende politieke partijen Christen Unie en SGP als deze straten straks andere Romeins gerelateerde namen krijgen. Als een door van H. voorgestelde Centurionstraat inderdaad de plaats in gaat nemen van een eventuele Dianalaan, zullen er meer dergelijke bezwaren ingediend gaan worden.
Alle planeten moeten hernoemd worden naar de belangrijkste plaatsen in de Bible-Belt.
Alle Marsen dienen uit de schappen van de winkels en sportkantines te worden verwijderd.
Mickey Mouse moet zijn trouwe viervoeter naar het asiel brengen en deze nooit weer ophalen.
Kunstacademie Minerva Groningen wordt verboden terrein (was het denk ik al).
Meubels kopen bij Vesta is er ook niet meer bij.
Voor enkele dagen van de week en maanden van het jaar dienen andere namen te worden bedacht.
De kerstboom moet weg en eieren zoeken met Pasen is voor de Gods kinderen voorgoed verleden tijd.
In Nederland wordt het geloof helaas nog steeds getolereerd in de politiek en dus zullen we nog menig ergernis over onze zieltjes uitgestort krijgen. Nou, dan heb ik weer wat te schrijven.

                                                                          Afb: Janus en Bellona

2 opmerkingen:

  1. En dan moet je weten dat Naaldwijk al de straatnamen Jupiter en Venus heeft. Zie ook mijn stukje hierover

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enkele reacties via mail:

    Ik kon bijna niet meer stoppen met lachen tot dat ik me realiseerde dat die griezels al aan de macht zijn! De minister-president en z'n twee vice-presidenten komen uit dezelfde christelijke hoek.

    Cor

    Wie wil er nou níet wonen aan de Nehalennialaan? Dat bekt nog lekker ook! Waarschijnlijk wonen er in Tiel geen CU/SGP'ers (daar hebben ze gewoon een Nehalenniastraat).
    Het Romeinse (en het Griekse trouwens ook) pantheon is een goede bron van inspiratie voor straatnamen. Het zijn er een hoop dus je kunt makkelijk een hele wijk met vergelijkbare en herkenbare straatnamen vullen. Lang leve het polytheïsme!
    Maar, laten we niet flauw doen: we komen de heren CU/SGP'ers (dat zijn nl. altijd heren: de vrouwen worden achter het aanrecht gezet op een manier waar de gemiddelde Romein nog een puntje aan kon zuigen) tegemoet en switchen voor deze wijk naar het Christendom. Enige probleem is dan wel dat je maar één straat hebt: de Jezus Christusstraat (tja..., monotheïsme hè...). Dat wordt dan gewoon een héél lange straat door de héle wijk heen. Zullen wel hoge huisnummers worden. Maar dat maakt niet uit: de heer Van Heteren wil vast wel op nr. 666 wonen...

    BeantwoordenVerwijderen