donderdag 12 november 2009

Het zit de huizenverkopers niet mee



Hoe verrassend zullen de reacties zijn als je, op een gezellige verjaardag, ineens tegen je gesprekspartner zegt: "Goh, dat huis van jou wil ook maar niet weg hè. Je hebt hem nu al weer 18 maanden te koop staan dus je moet wel héél erg omhoog zitten want je bent al vier keer met de prijs naar beneden gegaan en je hebt al € 40.000,- van de prijs af  gedaan zeg!"
Of je komt bij de makelaar "Ik weet dat dit huisje al 14 maanden te koop staat en dat er nog maar € 10.000,- van de prijs af is gegaan. Ik wil € 25.000 van de prijs af hebben."
Het kan ook zijn dat je gaat kijken bij de woning van je dromen met het bekende bord nog in de tuin die inmiddels al tegen de coniferen aanleunt van moedeloosheid. Niemand te zien, door het raam ontwaar je een pot verf en een verlaten koffiekan. Dan weet je dat de eigenaars behoorlijk met deze woning in de maag zitten. Je belt onmiddellijk de makelaar en het onderhandelen kan direct beginnen want je beschikt over gegevens waar de eigenaars en de makelaar niet op zitten te wachten.
Hier een schrijnend voorbeeld van hoe het kan lopen. Zie prijsgeschiedenis. Mocht dit linkje niet meer werken dan is hier de homepage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten